duminică, 24 august 2008

Coca Cola racoreste Romania.SERIOS?

Si-ntro zi s-a intamplat ce era de asteptat.In urma cu aproximativ un an am stat sa analizez nerusinarea unor sloganuri publicitare bagate pe gatul oamenilor."Mancarea buna cere o coca cola rece", grohaie fastuos si imbietor unul dintre ele.Personal, am savurat de nenumarate ori o cola rece dupa o masa copioasa, bucurandu-ma de excitarea papilara oferita.Si o mai fac ocazional.Dar ceea ce multa lume nu stie, este pretul platit pentru aceasta placere.Ati vazut cum arata o supa grasa dupa ce s-a racit bine in frigider?Mai precis, cum arata grasimea, adunata si intarita la suprafata?La fel se intampla si in stomacul credulului consumator, care, plin de intentii bune, ingurgiteaza o Coca Cola rece, dupa o masa copioasa.Doar....mancarea buna CERE o coca cola rece.Nu-i asa?CERE.Doar...are personalitate.Iti guita din stomac : da-mi coca cola!!!
Am opinat acum un an, ca sloganurile coca cola vor deveni din ce in ce mai nerusinate, amintindu-mi de un film in care actorul Michael J. Fox, cunoscut din seriile Back to the Future, joaca rolul unui doctor condamnat la doua saptamani de munca in folosul societatii, intr-un satuc, pentru vina de a fi distrus gardul unui satean.Satul acela avea un doctor batran, in prag de pensionare.Intr-o seara, apar un cuplu cu copilul lor, suferind de crampe intestinale acute.Doctorasul nostru enunta cele mai dramatice interventii pentru a salva copilul, moment la care apare doctorul batran, care deschide un badog de cola si i-l da copilului, in pofida protestelor doctorului tanar.Copilul isi revine ca prin minune.Facand legatura intre cele intamplate in film si maniera in care sunt enuntate sloganele amintitei bauturi, nu m-am putut abtine sa nu ma gandesc ca in viitorul mai mult sau mai putin apropiat, inspirati poate din aceeasi sursa, coca colistii vor coace un slogan de genul "Coca Cola - Pentru sanatatea TA", sau chiar "Coca Cola - Iti salveaza viata".Deocamdata se multumesc inca cu modestul "mancarea buna cere o cola rece".Dar au avansat, bravo lor."Coca Cola racoreste Romania".Gata, suntem o mare familie fericita, galgaind cu totii Coca Cola intru racorirea nationala.Asocierea cu elementul national este mai mult decat o imensa ineptie.Astept cu nerabdare : Sunt mandru ca sunt ardelean, deci beau coca cola, Coca cola - pentru copii tai, Coca cola - amintiri de neuitat...ca si ficatul pe care il macereaza intr-un timp relativ scurt.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Aia care beau Cola is... cocalari? Ca nu mi-e clar. E adevarat, Cola iti face tenul mai frumos, nu ingrasa, creste nivelul de inteligenta. Dar nu pe planeta asta.

Unknown spunea...

Esti cumva Liviu, pianistul, cel mai frumos blond din Romania? Daca nu locuim la Cluj, nu te putem intilni niciodata? Macar niste poze...